Mobilt Bredbånd

Vi undersøger løbende de danske udbydere af mobilt bredbånd og giver dig den bedste oversigt over priser, hastigheder, forbrugsgrænser osv. Det betyder at du nemt og hurtigt kan finde det produkt der passer bedst til dine behov.

Sammenlign priser på mobilt bredbånd

Her kan du sammenligne priserne og udbyderne af bredbånd i Danmark:

Tilpas resultat

Forbrug (pr måned):
(4)
(0)
(0)
(0)
Download (hastighed):
(7)
(7)
(7)
(0)
Upload (hastighed):
(7)
(7)
(7)
(7)
Udbydere:
(1)
(1)
(1)
(0)
(0)
(1)
(0)
(1)
(1)
(1)
(0)
Support:
(4)
(3)
Vis resultater efter:
Download hastighed Udbyder Ingen gruppéring
Udbyder
Forbrug
Download
Upload
Oprettelse
Pris/6 mdr
Pris/md
Oister bredbånd - 1 GB
1 GB
71 Mbit
43 Mbit
0
174
29
Call me bredbånd - 3GB
3 GB
71 Mbit
43 Mbit
0
348
58
CBB Mobil bredbånd - 5 GB data
5 GB
71 Mbit
43 Mbit
1
355
59
Telmore bredbånd - 3 GB
3 GB
71 Mbit
43 Mbit
99
393
49
Fullrate bredbånd - 5 GB
5 GB
71 Mbit
43 Mbit
99
573
79
Telenor bredbånd - 5GB
5 GB
71 Mbit
43 Mbit
0
594
99
Telia bredbånd - 4LIFE Light - 5 GB
5 GB
71 Mbit
43 Mbit
99
753
109

Vi søger blandt følgende udbydere og finder altid de bedste priser

Call meCBB MobilFullrateHiperKviknetOisterStofa
TelenorTeliaTelmoreYouSee

Der tages forbehold for fejl og mangler i beskrivelserne af priser og produkter, idet tilbud og priser hos bredbåndsudbyderne kan ændres uden forudgående varsel.

Bredbåndsguiden er kommerciel og vi har annonceindtægt fra de fleste internetudbydere. Vi sælger ikke bredbånd men anmelder og anbefaler bredbåndsløsninger fra de forskellige udbydere. Vores sammenligning af de forskellige tilbud på bredbånd sker dog på faktiske og sammenlignelige data og er dermed så objektiv som muligt.

Mobilt bredbånd

I dag bruger mange danskere mobilt bredbånd, fordi det kan bekvemt bruges både i hjemmet, men også når man er på farten. Alt afhængigt hvilket behov man har kan man også vælge mobile bredbåndsløsninger i forskellige hastigheder. I dag er der mange forskellige udbydere, som tilbyder forskellige løsninger, og derfor handler det om at finde det selskab som dækker dine behov og hvor du får mest for dine penge.

Hvad er mobilt bredbånd?

I korte træk, er et mobilt bredbånd som en moderne smartphone, hvor du kun har adgang til internettet. Måden hvorpå et mobilt bredbånd fungerer er enten ved at du tilslutter et USB-stik til din computer, eller ved at købe/finde en router, der er beregnet til mobilt netværk. I USB-stikket (USB-modem) indsættes et lille simkort, som modtager internetsignalet, hvor simkortet generer på den måde forbindelse til internettet ved at blive forbundet med computeren via USB-stikket. Du kan også vælge at indsætte simkortet i routeren, hvis du vælger denne løsning. Alternativet er at anskaffe routere, hvori du indsætter USB-modemmet og ikke blot et simkort. Her sørger routeren for, at der flere der kan deles om det samme mobile netværk.

Det som kendetegner et mobilt netværk er, at du maksimalt må bruge et vist antal GB data om måneden, hvorefter hastigheden bliver sat ned. Hvor mange GB du skal have afhænger af hvilket abonnement du tegner, og hvad dit behov er. Står du og gerne vil have ubegrænset internet, høj hastighed så er et almindeligt bredbånd løsning for dig. Til gengæld ønsker du at have en fleksibel forbindelse, som du kan transportere rundt når du er på farten, så er mobilt bredbånd løsning for dig.

Værd at vide når du skal kigge på mobilt bredbånd

Før du går på jagt efter et mobilt bredbånd, så er det vigtigt at du får afklaret hvor mange GB data du endelig har behov for. Her skal du overveje, hvor meget du kommer til at benytte dit mobile bredbånd. Det er således, at samtlige mobile bredbånd har forbrugsgrænse, hvor du har et bestemt antal GB data. Dette betyder, at du ikke bare være konstant online som for eksempel ved et almindeligt bredbånd. I grove træk kan med 1 GB surfe og tjekke mails ca. 20 dage pr. måned i 1-2 timer. Til gengæld vælger du 5GB, kan du surfe dagligt, tjekke mails og hente lidt filer og billeder. Med 10 GB kan du surfe flere gange dagligt, sende store billeder og lytte til musik. Denne dataantal dække behov hos de fleste mobilt bredbåndsforbrugere. Udover at fastsætte dataantallet, så betyder det også noget hvor i landet du befinder dig, da forskellige udbydere dækker forskelligt i Danmark. Dette betyder, at du kan opleve god dækning hos den ene udbyder og dårlig dækning hos en anden. Hvert udbyder har deres eget mobile net, som bruges til at sende data frem og tilbage mellem dit USB, modem og internet, også kaldt et 3G eller 4G net.

Vigtigheden af 3G og 4G dækning

Rundt i Danmark er der sat en del master op, hvilket vil sige, når du tilslutter dit modem vil det fange signalet fra en af de master du finder dig tættest på. Det vil være fra denne master du sender data til og modtager data fra, når du surfer på nettet. Derfor er det yderst vigtigt, at der befinder sig en mast tæt på dig, så du kan få det optimale signal.

Mobilt bredbånd fungerer mest optimalt ved at have et godt signal for at komme online og for at have et ret stabilt internet. I tilfældet at signalet er meget dårligt, vil du opleve at dit internet vil blive langsomt, hvilket vil resultere i at den hele tiden slukket og du vil ikke have mulighed for at surfe ordentligt, hvilket kan være ret frustrerende. Derfor når du skal vælge din udbyder, er det vigtigt at undersøge hvor stærkt signalet er de steder, hvor du vil gøre brug af dit mobile bredbånd. Dette gør du via dækningskort, som er tilgængeligt på internetudbydernes respektive hjemmesider.

Prissammensætning på mobilt bredbånd i Danmark

Der findes tre måder at køber mobilt bredbånd på. Den første er via et fast abonemmet, hvor du betaler den samme pris hver måned, og i mange tilfælde er du bundet i seks måneder. Den anden er, at du betaler en fast pris hver måned, og ingen binding, det vil dige at du kan stoppe når det passer dig. Denne løsning findes næsten hos alle udbydere i dag. Den tredje og sidste måde er, at du tanker op efter forbrug, hvor det betaler pris per dag eller per MB du benytter det.

Fordele og ulemper

Med fast pris med binding kommer du til, at benytte det hver måned i mindst 6 måneder. Den klare fordel er at du får et USB-modem med i prisen, hvilket du sparer på at købe en selv. Denne løsning bliver valgt af de fleste forbrugere. Ulempen er dog, at du er bundet til at betale i seks måneder, selvom du pludseligt ikke skal bruge det mere. At købe mobilt bredbånd via fast pris uden binding er en fordel for dem som ikke skal bruge mobilt netværk i alle seks måneder frem. Denne løsning gør det muligt at stoppe abonnementet når du vil, eller fra den måned du står og ikke skal bruge det mere. Denne løsning er god, da man kan spare en del penge. På den anden side er ulempen, at modemmet du skal anvende til din computer ikke er gratis, da de ingen garanti har på, hvor længe du kommer til at bruge dit mobile bredbånd. Dette betyder, at du selv skal betale for modemmet. Dette kan du gøre via udbyderen eller købe brugt eller låne dig frem til. Vælger du at låne eller købe selv, så er det yderst vigtigt at du er opmærksom på hvor meget USB-modem kan klare i forhold til hastigheden. Er du typen der skal benytte dit mobile bredbånd én dag eller to til tre dage om året? Så er tank selv løsning den billigste udvej. Her er ulempen dog, at det er ret dyrt de dage du vælger at bruge det, dog på længere sigt, er det den billigste løsning. Det er værd at bemærke, at du selv skal betale for USB-modemmet. Det kan blive dyrt, men det er den billigste løsning sammenlignet med en fast månedlig pris på et abonnement.

Find dit mobilt bredbånd via Bredbåndsguiden

Du kan allerede i dag starte med at finde dit mobile bredbånd, som matcher dine behov. Via Bredbåndsguiden tager det blot få sekunder at få et overskueligt overblik over de internetudbydere som matcher dine kriterier. Her har du mulighed at tilpasse alt fra månedlig pris, forbrug, hastigheden af upload og download og de ønskede udbydere du gerne vil se abonnement pakker fra. Alt afhængigt hvad du skal bruge dit mobile bredbånd til, kan du også vælge om du gerne vil have tilgængeligt support kun i hverdagene eller også i weekenderne. For at sortere yderligere i udbyderene kan du vælge at få resultaterne vist efter download hastighed eller udbyder. Ligeledes har du mulighed for at sammenligne priser. Efter få sekunder vil du få liste som matcher dine søgekriterier, hvor du kan trykke på forsæt og blive viderestillet til de pågældende udbyders hjemmeside og det specifikke abonnement.